Τετ19012022

Ενημέρωση:Παρ, 18 Οκτ 2019 4pm

  τηλ. κέντρο: 26510 87000

Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 στις 09:00 στην αίθουσα εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών Ιωαννίνων (Δομπόλη 30). Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών μέχρι τις 19 Μαρτίου και ώρα 12:00 (Υπεύθυνος: κ. Β. Δόσης).

 

 

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη στη συζήτηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό

Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, άρχισε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ, άλλων:

Διαβάστε περισσότερα: Τοποθέτηση Περιφερειάρχη στη συζήτηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό

;Aγγλοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν την Ήπειρο

Περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί εντός του Σεπτεμβρίου πολυμελής ομάδα Άγγλων δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως παραγωγή ελαιόλαδου, ψάρεμα στον Αμβρακικό, παραγωγή γαλακτοκομικών κ.α. Η επίσκεψη γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και είναι μία από τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, που προωθήθηκε κατά την συμμετοχή της, τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ποσό 3.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας της αποστολής.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στους πυρόπληκτους Καμαρίνας

  Την περιοχή της Καμαρίνας επισκέφτηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής από την πυρκαγιά και να προωθήσει τη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στους πυρόπληκτους Καμαρίνας

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα Εγγειοβελτιωτικά της Άρτας

 

Toν ορατό κίνδυνο να διακοπούν οι εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο της β΄ φάσης των Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Άρτας, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξόφληση λογαριασμών,   επισημαίνει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Διαβάστε περισσότερα: Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα Εγγειοβελτιωτικά της Άρτας

Απαγόρευση αλιείας σε Καλαμά - Λίμνη Πηγών Αώου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα του Νομού Ιωαννίνων, από 15 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου 2011, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Επίσης στη Λίμνη πηγών Αώου απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας για όλα τα είδη ψαριών από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2011 για λόγους προστασίας της αναπαραγωγής αυτών. Επίσης από 1 Αυγούστου 2011 μέχρι 31 Ιουλίου 2012 απαγορεύεται η αλιεία της καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο, για λόγους προστασίας του είδους, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο φυσικός πληθυσμός της.